top of page

GEÏNTEGREERD ONBOARDING PROGRAMMA

JE KUNT MIJ INHUREN OM JULLIE ONBOARDING PROGRAMMA TE MAKEN EN IMPLEMENTEREN

Ligt jullie onboarding programma ook alweer een tijdje op de plank?

Je weet dat het belangrijk is. Het staat ook op de agenda voor dit jaar.

Alleen kom je er nog steeds niet aan toe.

 

Door de nieuwe werksituatie waar we met z'n allen in zitten ben je meer dan ooit met crisismanagement bezig.

Onboarding stond wellicht even op een lager pitje, maar verdient juist nu je aandacht.

Er komen nog steeds nieuwe collega's binnen. Meer dan ooit is het belangrijk dat zij snel mogelijk verbonden voelen en optimaal ingezet kunnen worden.

Misschien zijn er bij jullie een aantal losse onderdelen wel georganiseerd. Een introductiedag of e-learning bijvoorbeeld. Alleen is het geen geïntegreerd geheel en gaat het nog te vaak mis.

Herkenbaar?

Het ligt niet aan jou

Ik ben inmiddels door meerdere organisaties ingehuurd die daar ook tegenaan liepen.

"We weten dat we er iets mee moeten, alleen komt het maar niet van de grond."

Vaak is het onduidelijk 'van wie' onboarding is, is het verdeeld over verschillende afdelingen, of komt het er door de drukte van het werk eenvoudig niet van.

Een frisse blik en gerichte aandacht van een buitenstaander kan dan helpen om de boel op te schudden en ervoor te zorgen dat het wel geregeld wordt.

Onboarding werkt voor jouw organisatie

De cijfers liegen er niet om:

  • Een sterk onboarding proces kan retentie met 82% verhogen (Glassdoor)

  • Er is een productieviteitsstijging van 70% met een goede onboarding (Glassdoor)

  • Bij een negatieve onboarding ervaring is de kans 2x zo groot dat nieuwe medewerkers op zoek gaan naar nieuwe kansen (Digitate)

  • Medewerkerbetrokkenheid is 33% hoger in organisaties met een effectief onboarding proces (BambooHR)

Het is dus op zijn minst de moeite waard om te onderzoeken in hoeverre deze statistieken in jullie organisatie doorwerken.

Ik kan je helpen

Voor organisaties van 60 tot 9000 medewerkers heb ik het onboarding programma bedacht, ontwikkeld en geïmplementeerd. Ook jullie kan ik hiermee helpen.

 

Dit mag je van me verwachten:

  1. Onderzoek & strategie: ik maak een volledige onboarding strategie op maat voor jullie organisatie, gebaseerd op intern onderzoek.

  2. Ontwikkeling:  ik bedenk, maak of regel de onboarding oplossingen waar jullie JA tegen zeggen - van een welkomstpakket of (online) onboarding event, tot een automatische e-mailreeks of inrichting vaan een onboarding app.

  3. Implementatie: ik help om de bijbehorende processen in te richten, zodat jullie het programma vervolgens eenvoudig zelf kunnen draaien.

Van onderzoek en strategie tot uitvoer. Binnen de scope die we afspreken natuurlijk ;)

Dit pak ik op in nauwe samenwerking met jou of je collega's, zodat het onboarding programma naadloos aansluit bij jullie organisatie.

Zo werkt het

Om dat te bereiken, ga ik een korte periode (meestal 3 tot 6 maanden) voor ongeveer twee dagen per week aan de slag binnen jullie organisatie.* Afhankelijk van wat jullie willen natuurlijk en hoe groot of complex de organisatie is.

 

‘Participerende observatie’ noemden ze dat in mijn studie antropologie. De cultuur, afspraken, onderlinge verhoudingen, gebaande paden, sluiproutes en achterkamertjes-waar-je-je-laptop-moet-ophalen leren kennen terwijl je zelf mee draait. Alleen doe ik nu natuurlijk meer dan observeren.

 

Voor dit soort opdrachten werkt dat supergoed, omdat ik zo zelf ook een beetje een ‘nieuwe medewerker ervaring’ binnen jullie organisatie heb. Zo hoef ik ook niet elke keer als ik iets moet uitzoeken of regelen jou te bellen, maar kan ik zelf mijn weg vinden in de organisatie.

 

*Dat kan via verschillende contractvormen. Bijvoorbeeld via inhuur van externe medewerkers, maar ook met een prestatiecontract.

Is dit iets voor mijn organisatie?

Herken je je in deze punten?

  • Je wilt nieuwe medewerkers een succesvolle start geven

  • Je wilt sneller betrokkenheid creëren bij nieuwe medewerkers

  • Je wilt het maken van het onboarding programma uitbesteden, en wilt het  vervolgens eenvoudig zelf kunnen beheren

Neem dan contact op via de contactgegevens onderaan deze pagina.

bottom of page