top of page

Wil je een beter onboarding programma?

Dan kan ik je helpen. Even voorstellen - ik ben Mariska Karssemakers en ik help organisaties om nieuwe medewerkers een sterke start te geven. 

Dat doe ik op drie manieren:

  1. Je kunt me inhuren om voor jullie een volledig onboarding programma op te zetten, van strategie tot uitvoer.

  2. Met de onboarding kickstart help ik je met het ontwerp van een geïntegreerde onboarding journey. 

  3. Met een expert advies help ik je met een specifieke uitdaging: van online onboarding, tot welkomstpakketten regelen, buddy's trainen, of draagvlak creëren bij managers

Mariska Karssemakers - Onboarding Specia

But first, people

Wat mij beweegt is mijn interesse in mensen: wat hen beweegt, wat zij ervaren en wat zij nodig hebben om verder te komen. In mijn werk probeer ik dan ook om mensen te zien, in plaats van 'klanten', 'medewerkers' en 'stakeholders'. Ik heb gemerkt dat dit juist bij onboarding belangrijk is. Daarom is het denk ik zo’n goede match.

 

Met een antropologische bachelor heb ik die interesse in mensen verdiept en na een bedrijfskundige master ben ik organisaties gaan helpen met slimme oplossingen, creatieve ideeën en soepele processen. Telkens met het uitgangspunt om mensen vanuit hun intrinsieke motivatie te verbinden met hun werk en werkgever

Je kunt er eigenlijk niet meer omheen

Om serieus genomen te worden door de nieuwe generatie op de arbeidsmarkt, moet je serieus aan de slag met onboarding. Dat begint met het begrijpen van de behoeften en beleving van jullie nieuwe medewerkers.

 

Ik heb de afgelopen jaren verschillende onboarding programma's opgezet, verstevigd of omgeturnd. Bij grote organisaties als VodafoneZiggo, Hogeschool Utrecht en Rijkswaterstaat en bij kleinere spelers.

 

Deze ervaringen, en de feedback van tientallen nieuwe medewerkers over hun onboarding periode, zet ik nu in om het voor jou makkelijker te maken een professioneel onboarding programma te realiseren. Je kunt ten slotte niet overal de expert in zijn.

Doe het zelf, of samen

Een onboarding programma moet passen bij de cultuur, het werk en de grootte van de organisatie en dus is elk (effectief) onboarding programma uniek. Ik luister naar jouw behoeften en denk mee over creatieve oplossingen die werken in de praktijk. Die oplossingen kan ik ook helpen implementeren, of ik help je op weg om dit zelf te doen. Je mag me inschakelen voor een specifiek onderdeel van het onboarding programma, of voor volledige ondersteuning van ontwerp tot uitvoer.

Wil je hier meer over weten? Mail me dan op mariska@onboardingpro.nl of vul het contactformulier. Dan maken we even telefonisch kennis, dat is natuurlijk vrijblijvend. Ik denk met je mee over welke samenwerkingsvorm het best bij jullie zou passen en of mijn dienstverlening matcht met jullie uitdaging. Anders zeg ik het ook. 

bottom of page